Το έθιμο των εφτά στο βιβλίο της Α γυμνασίου

τελευταία ανανέωση: 14/09/2012 07:00:47, κατηγορία: Νέα

Είναι σπουδαίο γεγονός για τον τόπο μας, την Κάρπαθο, ένα τραγούδι από το βιβλίο του δικού μας, του σπουδαίου Γ.Μ. Γεωργίου, από τα "Καρπαθιακά", επιλέχθηκε και υπάρχει σαν μάθημα!
Είναι το νανούρισμα,  η μαντινάδα για το έθιμο των "εφτά".

Φυσικά είναι η δικιά μας, η συντοπίτισσα κα Σοφία Χατζηδημητρίου, που είναι μία εκ των τριών συγγραφέων, επιμελητών για την  έκδοση του βιβλίου των νέων Ελληνικών,  της Α΄ Γυμνασίου, η οποία τιμά τον τόπο της, όλους εμάς,  με ετούτο τον ιδιαίτερο, ξεχωριστό τρόπο.

Την ευχαριστούμε για την σπουδαία πράξη της, ετούτες τις δύσκολες ημέρες  έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη την τόνωση του ηθικού μας.

Ακολουθεί link/σύνδεσμος από την διαδυκτιακή μορφή του βιβλίου από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας:

Άρθρα

Νέα, Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Αθλητικά, Κοινωνικά

Κάρπαθος, πάμε για 1 νέο παγκόσμιο ρεκόρ;
Πριν ξεκινήσει η καινούρια χρονιά και ανακοινώθηκε μια αληθινά μεγάλη επιτυχία για την Κάρπαθο, πρόκειται για τη διοργάνωση των αγώνων του παγκόσμια αναγνωρισμένου αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα. Κάρπαθος, πάμε για 1 νέο παγκόσμιο ρεκόρ;
τελευταία ανανέωση: 15/12/2014 21:52:58, κατηγορία: Αθλητικά

Κι πέτρες είναι που μιλούν στους Καρπάθιους...
"Εις την νέαν ταύτην εργασίαν εμετριάσθη και του Μανώλη η δυσθυμία.Ο Καρπάθιος ο πρωτομάστορας του έδιδεν ανά πάσαν στιγμήν αφορμάς ευθυμίας με την αστείαν διάλεκτόν του. Όταν εθύμωνε με τας απροσεξίας του, τον εφώναζε «παλλαρόν». Ο δε Μανώλης τόσον εξεθαρρεύθη, ώστε ήρχισε να τον σκώπτη, μιμούμενος την προφοράν του. Κι πέτρες είναι που μιλούν στους Καρπάθιους...
τελευταία ανανέωση: 10/12/2014 09:11:58, κατηγορία: Καρπάθικες Ιστορίες

Χρήσεις και καταχρήσεις του παρελθόντος
Από τα ΔEKANHΣIAKA XPONIKA, Tόμος ΚΑ Χρήσεις και καταχρήσεις του παρελθόντος
τελευταία ανανέωση: 09/12/2014 23:37:19, κατηγορία: Τύπος

περισσότερα άρθρα