Το έθιμο των εφτά στο βιβλίο της Α γυμνασίου

τελευταία ανανέωση: 14/09/2012 07:00:47, κατηγορία: Νέα

Είναι σπουδαίο γεγονός για τον τόπο μας, την Κάρπαθο, ένα τραγούδι από το βιβλίο του δικού μας, του σπουδαίου Γ.Μ. Γεωργίου, από τα "Καρπαθιακά", επιλέχθηκε και υπάρχει σαν μάθημα!
Είναι το νανούρισμα,  η μαντινάδα για το έθιμο των "εφτά".

Φυσικά είναι η δικιά μας, η συντοπίτισσα κα Σοφία Χατζηδημητρίου, που είναι μία εκ των τριών συγγραφέων, επιμελητών για την  έκδοση του βιβλίου των νέων Ελληνικών,  της Α΄ Γυμνασίου, η οποία τιμά τον τόπο της, όλους εμάς,  με ετούτο τον ιδιαίτερο, ξεχωριστό τρόπο.

Την ευχαριστούμε για την σπουδαία πράξη της, ετούτες τις δύσκολες ημέρες  έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη την τόνωση του ηθικού μας.

Ακολουθεί link/σύνδεσμος από την διαδυκτιακή μορφή του βιβλίου από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας:

Άρθρα

Νέα, Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Αθλητικά, Κοινωνικά

Συγχαρητήρια στον Μηνά Αλεξιάδη
Ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης νέος πρόεδρος του ιδρύματος "Κλεόβουλος ο Λινδίος". Συγχαρητήρια στον Μηνά Αλεξιάδη
τελευταία ανανέωση: 28/03/2015 14:51:13, κατηγορία: Νέα

Ο μάγειρας του καφενείου
"Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα" λέει ο Αντώνης Ρέμος σε μια μεγάλη επιτυχία του και η συγκεκριμένη πρόταση είναι ότι ακριβώς με εκφράζει γράφοντας αυτό το κείμενο. Είναι στιγμές που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα αλλιώς και δυστυχώς βγαίνεις από την ρουτίνα σου, συνειδητοποιείς πως ο άνθρωπος δεν είναι κάτι περισσότερο από χώμα και νερό, μα κυρίως καταλαβαίνεις πως καταστάσεις και πρόσωπα τα οποία έχεις δεδομένα στη ζωή σου, υποχρεούσαι, αναγκάζεσαι από την μία μέρα στην άλλη να συνυπάρχεις μαζί τους, μόνο με την σκέψη και την ανάμνηση. Ο μάγειρας του καφενείου
τελευταία ανανέωση: 27/03/2015 17:25:46, κατηγορία: Κοινωνικά

Η Επιβίωση των αρχαίων Μουσικών Εθίμων στην Κάρπαθο
Μουσική, MUSIC, musik, musique, muzsika, muzyka, musiikki, müzik, miwsig: όλος ο κόσμος οφείλει αυτή τη λέξη στους Έλληνες. Μελωδία, αρμονία, συμφωνία, πολυφωνία: κι’ αυτές επίσης. Η Επιβίωση των αρχαίων Μουσικών Εθίμων στην Κάρπαθο
τελευταία ανανέωση: 26/02/2015 23:14:59, κατηγορία: Απόψεις

περισσότερα άρθρα