Το έθιμο των εφτά στο βιβλίο της Α γυμνασίου

τελευταία ανανέωση: 14/09/2012 07:00:47, κατηγορία: Νέα

Είναι σπουδαίο γεγονός για τον τόπο μας, την Κάρπαθο, ένα τραγούδι από το βιβλίο του δικού μας, του σπουδαίου Γ.Μ. Γεωργίου, από τα "Καρπαθιακά", επιλέχθηκε και υπάρχει σαν μάθημα!
Είναι το νανούρισμα,  η μαντινάδα για το έθιμο των "εφτά".

Φυσικά είναι η δικιά μας, η συντοπίτισσα κα Σοφία Χατζηδημητρίου, που είναι μία εκ των τριών συγγραφέων, επιμελητών για την  έκδοση του βιβλίου των νέων Ελληνικών,  της Α΄ Γυμνασίου, η οποία τιμά τον τόπο της, όλους εμάς,  με ετούτο τον ιδιαίτερο, ξεχωριστό τρόπο.

Την ευχαριστούμε για την σπουδαία πράξη της, ετούτες τις δύσκολες ημέρες  έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη την τόνωση του ηθικού μας.

Ακολουθεί link/σύνδεσμος από την διαδυκτιακή μορφή του βιβλίου από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας:

Άρθρα

Νέα, Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Αθλητικά, Κοινωνικά

Kapatos... ο καρπάθιος γκάνγκστερ!
Πόσο καλότυχα μα και ευλογημένα λέμε τα μωρά που έτυχε να γεννηθούν στην 1η του Γενάρη! Και σίγουρα έτσι θα είπαν, εκείνοι οι γονείς, οι δυο καρπάθιοι μετανάστες, για τον γιο τους, που ήρθε στον κόσμο πάνω στο πρώτο ξημέρωμα του 1915. Kapatos... ο καρπάθιος γκάνγκστερ!
τελευταία ανανέωση: 25/06/2015 13:47:03, κατηγορία: Πορτραίτα

Καρπάθιοι μάστορες, οι εκκλησίες
Ακόμη και μέσα στα νερά μιας αδιάφορης και σπασμένης πέτρας καθρεφτίζονται ολάκερες γενιές καρπάθιων. Κι αν εκείνες οι ιδιωτικές κατασκευές υπήρξαν κάποτε τρανά μεγαθήρια, σήμερα πέρασαν στα σκοτεινά στενά μιας ξεχασιάρας κοντής μνήμης. Ακόμη ευτυχώς, στέκουν αγέρωχα κάποια μοναδικά αριστουργήματα και εξακολουθούν να είναι μάρτυρες μιας γενιάς ηρωικών μαστόρων. Καρπάθιοι μάστορες, οι εκκλησίες
τελευταία ανανέωση: 25/06/2015 13:20:39, κατηγορία: Αφιερώματα

Έκθεση ζωγραφικής στις Μενετές Καρπάθου
Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και 16 Αυγούστου 2015 στην αίθουσα του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου μενετιατών Καρπάθου "Η Πρόοδος". Έκθεση ζωγραφικής στις Μενετές Καρπάθου
τελευταία ανανέωση: 08/06/2015 10:50:13, κατηγορία: Εκδηλώσεις

περισσότερα άρθρα