Μαρτυρίες Ξεσηκωμού

τελευταία ανανέωση: 31/07/2011 11:24:26, κατηγορία: Ανακοινώσεις

Ντοκυμαντέρ 45 λεπτών που πραγματεύεται τον ξεσηκωμό της 5ης Οκτώβρη 1944 στην Καρπάθο στο χωριό Μενετές. Στο τέλος της βδομάδας τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου θα το δίνουν (άνευ αντιτίμου..) στο χωριό..
Είναι αλήθεια πως οι μικρές προσωπικές ιστορίες μας δεν αγγίζουν εύκολα τους συνανθρώπους μας. Ο πανδαμάτωρ χρόνος (αν και ακούγετε ξεπερασμένο είναι τοσο αληθινό) όλα τα σκεπάζει. Έρχονται μετα άλλες γενιές σαν στρώσεις από χώμα και καλύπτουν την μικρή μας ιστορία.

Σε μια εποχή όμως που ολα είναι σε διαπραγμάτευση και όλα αμφισβητούνται εμείς οι Μενετιάτες της Καρπάθου δεν θέλουμε να διαγράψουμε από την μνήμη μας το παρελθόν μας.Το ντοκυμαντέρ μας πέρα και έξω από όποια καλλιτεχνική αξία κρατά ζωντανό ένα κομμάτι απο το δικό μας κόσμο.

Με συνεντεύξεις, μαρτυρίες από εκείνους που έζησαν τα γεγονότα προσπαθούμε να ρίξουμε φως στις μέρες που το νησί πήρε τα όπλα, ύψωσε την ελληνική σημαία με δικές του δυνάμεις. Μάλιστα φιλοξένησε ακόμη και νησιώτες, πρόσφυγες πρώτο σε ολόκληρη την δωδεκάνησο.

Ίσως άλλοι τόποι να δείχνουν, να είναι πιο σπουδαίοι. Άλλες πράξεις να είναι πολύ πιο σημαντικές μα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και τον πιο μικρό συλλογικό αγώνα του δικού μας τόπου.

Άρθρα

Νέα, Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Αθλητικά, Κοινωνικά

Τριήμερη Εκδρομή Στην Καστοριά
Ο Σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Καστοριά απο 29/2/20 έως 02/03/20. Τριήμερη Εκδρομή Στην Καστοριά
τελευταία ανανέωση: 07/02/2020 18:43:23, κατηγορία: Δραστηριότητες

Ευχαριστήριο - Ευχές από τον Σύλλογο Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου
Ευχαριστήριο - Ευχές απο τον Σύλλογο Απανταχού Μενετιατων Καρπάθου. Ευχαριστήριο - Ευχές από τον Σύλλογο Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου
τελευταία ανανέωση: 23/12/2019 12:36:59, κατηγορία: Δραστηριότητες

Πρόσκληση Κοπής Βασιλόπιτας του 2020
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Μενετιατών Αττικής «Η Κοίμησις της Θεοτόκου» έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν τα μέλη, τους συμπατριώτες και τους φίλους της Καρπάθου στην καθιερωμένη εκδήλωση για τη κοπή της Βασιλόπιτας του 2020. Πρόσκληση Κοπής Βασιλόπιτας του 2020
τελευταία ανανέωση: 02/12/2019 16:35:34, κατηγορία: Εκδηλώσεις

περισσότερα άρθρα